Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μια παρέα με... καρδιά!

Ένα ακόμη εικονογραφημένο παραμύθι από τη Λήδα Βαρβαρούση; Και ναι και όχι. Φυσικά και πρόκειται για μια  διασκεδαστική και συνάμα συγκινητική ιστορία από την αγαπημένη συγγραφέα και εικονογράφο. Γυρνώντας τις σελίδες θα συναντήσετε ήρωες από τα παλιά -τη μέλισσα, τον καρχαρία, την αράχνη- και καινούρια φανταστικά πρόσωπα και πράγματα -τον Πέτρο, την Κόκκινη και τη Χρυσή Καρδιά, τη Μάγισσα Άκαρδη. Η καινούρια παρέα-δημιούργημα της Λήδας Βαρβαρούση, όμως, ξεπηδά από τις σελίδες του βιβλίου όχι μόνο για να διασκεδάσει τους λιλιπούτειους αναγνώστες, αλλά και για να τους ευαισθητοποιήσει και να τους ενημερώσει σε
"θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων, σεβασμού της διαφορετικότητας και προώθησης ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να εξοικειωθούν με τις αξίες του πολύ-πολιτισμικού περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Το βιβλίο έχει εκδοθεί από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και διανέμεται δωρεάν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του δικτύου Europe Direct σε όλη την Ελλάδα. Για παιδιά με προβλήματα όρασης διατίθενται κατόπιν συνεννόησης και αντίτυπα μεταγραμμένα σε σύστημα Μπράιγ.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης προκειμένου να προμηθευτείτε το βιβλίο. Πληροφορίες για τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  εδώ

Μπορείτε να "κατεβάσετε" ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο του βιβλίου σε μορφή .pdf από εδώ   

Έχουμε την πεποίθηση ότι στις δύσκολες μέρες που περνάμε η... "παρέα με καρδιά" διδάσκει και εξηγεί το πλέγμα αξιών που θέλουμε να μεταγγίσουμε στην επόμενη γενιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου