Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η ξεχασμένη ευγνωμοσύνη

Αν σας έχουν δωρίσει ένα από τα μικρά σε μέγεθος βιβλία που κυκλοφορούν κατά καιρούς στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, τότε μάλλον είστε ένας πολύ ευτυχισμένος μπαμπάς, μια ιδιαίτερα αφοσιωμένη φίλη κλπ. και κάποιος αποφάσισε να σας ευχαριστήσει.

Η σειρά των εκδόσεων Αερόστατο που τράβηξε τελευταία το ενδιαφέρον μας ξυπνάει αυτό ακριβώς το αίσθημα της ευγνωμοσύνης που λες κι έχει εκλείψει από την καθημερινή μας ζωή (γι' αυτό και θα χαρακτηριζόταν πολύτιμο). Οι τρεις τίτλοι της σειράς Ένα μικρό ευχαριστώ για τους φίλους μας, Η αγάπη είναι υπέροχη, Η ζωή είναι ωραία είναι ενδεικτικοί του περιεχομένου των λιλιπούτειων βιβλίων που διαβάζονται ευχάριστα αφενός από τους πολύ μικρούς -χάρη και στην εικονογράφηση- και αφετέρου από τους ενήλικες.

Ευκαιρία να επανεφεύρουμε αξίες που χάνονται λόγω... αχρηστίας. Να θυμηθούμε την ομορφιά που κρύβει ένα ειλικρινές ευχαριστώ, την πληρότητα μιας νύχτας κάτω από το φεγγάρι, την αξία της συντροφικότητας. Κι ίσως όταν καταφέρουμε να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις αξίες και στα παιδιά μας, να μπορούμε να πούμε ότι ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου