Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ανίσχυρος άγγελος

Ο "ανίσχυρος άγγελος" είναι η αφήγηση του δράματος που όλοι ζήσαμε, από μακριά ή από πιο κοντά, το Δεκέμβριο του 2008. Με σαφείς επιρροές από τα γεγονότα στα Εξάρχεια που γρήγορα εξαπλώθηκαν σε όλο το αθηναϊκό κέντρο ο Μάνος Κοντολέων δίνει τη δική του (;) εκδοχή γι' αυτά.

Εν ολίγοις, ο αστυνομικός που σκοτώνει ένα μαθητή λυκείου έχει μια κόρη, την Αγγέλα. Πώς βιώνει αυτή τα γεγονότα; Πώς είναι άραγε στην άλλη όχθη, εκεί που κανείς μας δεν τόλμησε να πάει; Τι θα μπορούσε να έχει συμβεί χωρίς να γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις; Ένας (ανίσχυρος) άγγελος παρακολουθεί τις πορείες ανθρώπων που ταυτίστηκαν με το "καλό" και το "κακό" και προβληματίζει τον αναγνώστη για τη σημασιολογία των γεγονότων.

Ο συγγραφέας της "Μαγικής μητέρας" γράφει για το σήμερα κάθε νέου ανθρώπου και πάνω και πέρα απ' όλα προσεγγίζει μοναδικά το θέμα της ενηλικίωσης και του περάσματος στην ωριμότητα. Με το χαρακτηριστικό ύφος του Κοντολέοντα και γλώσσα που -όταν χρειάζεται- γίνεται ωμή και κοφτερή ο "ανίσχυρος άγγελος" είναι ένα μυθιστόρημα που
από τη μια εστιάζεται κυρίως σε ατομικές αντιδράσεις και από την άλλη δεν ακολουθεί τα όσα συνέβησαν, αντίθετα συχνά τα αναστρέφει ή και τα παραποιεί προσπαθώντας να κατανοήσει την αλήθεια των ηρώων του,
όπως σημειώνεται στο οπισθόφυλλο.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και μπορείτε να διαβάσετε μερικές σελίδες εδώ.

Ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά του Μάνου Κοντολέοντα για τη συγγραφή του μυθιστορήματος που βρίσκεται στο προσωπικό του blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου